Art Cars in het Kröller-Müller Museum

Van 13 oktober tot en met 28 oktober 2012 presenteert het Kröller-Müller Museum in samenwerking met Alphabet autolease een bijzondere collectie Art Cars in het museumgebouw en de beeldentuin, met uiterst exclusieve objecten van wereldberoemde kunstenaars zoals Jeff Koons, Jenny Holzer, David Hockney, Roy Lichtenstein, Joep van Lieshout en John Körmeling.

Het Kröller-Müller Museum ligt midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe en beschikt over een unieke collectie moderne en hedendaagse kunst. Centraal staan de omvangrijke Van Gogh-collectie en de beeldentuin, met zijn 25 hectare en ruim 150 sculpturen één van de grootste van Europa. Alphabet autolease is een merkonafhankelijke leasemaatschappij die tot de top 5 grootste van Europa behoort. Met de Art Cars presentatie hebben het Kröller-Müller Museum en Alphabet elkaar gevonden in de gezamenlijke uitdaging de relatie tussen kunst en auto’s op het allerhoogste niveau en voor een brede doelgroep te presenteren.

Het Kröller-Müller Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur, de beeldentuin sluit om 16.30 uur.