Wegmisbruikers: Achtervolging Porsche GT3

Na een wilde achtervolging van twee auto’s over de A7 heeft de politie zondagmiddag een 42-jarige Purmerender en zijn 33-jarige vriendin aangehouden. Zij zaten in een Volkswagen Golf met op de achterbank een baby, in wiens stoeltje een vuurwapen was verstopt. De kleertjes van de baby zaten volgepropt met drugs.

Rond 15 uur klokte de politie op de A7 ter hoogte van Middenmeer een Porsche op 200 kilometer per uur. De surveillanceauto gaf een stopteken, maar de Porsche ging er bij een afrit vandoor om direct hierna de snelweg weer op te rijden. Daarbij verloor de bestuurder de macht over het stuur en raakte de vangrail. De Purmerender ging er met hoge snelheid vandoor terwijl auto-onderdelen over de rijbaan vlogen. Tijdens zijn vlucht haalde de Purmerender ook auto’s over de vluchtstrook in. Op parkeerplaats de Horn stapte hij over naar een Golf, die werd bestuurd door de vrouw. De Amsterdammer schoof in de Porsche een stoeltje op en reed vervolgens weg. Op de afrit bij Wognum kon deze bestuurder worden aangehouden. Hij bleek een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben.

De Golf kon vlak na de afrit Avenhorn tot stilstand worden gedwongen, waarna beide inzittenden werden gearresteerd.

Het rijbewijs van de 42-jarige man is ingevorderd. Omdat er in de auto een vuurwapen werd aangetroffen, is bij hem een huiszoeking gedaan. Daarbij werd nog een stroomstootwapen aangetroffen.

Via: Autoblog.nl